Lezing besmettelijke ziekte onder fretten in Nederland

Sinds enkele jaren worden Nederlandse fretten ernstig getroffen door een besmettelijke ziekte. Veel jonge fretten zijn gestorven en een groot aantal fretten blijkt ziek. De aandoening bekend onder de naam “Rauwvoeding-ziekte” wordt niet veroorzaakt door rauwvoeding maar deze voeding maakt de fret wel ernstiger ziek. De ziekte wordt onderzocht door de Erasmus Universiteit en De Frettenkliniek. Dit is mede mogelijk gemaakt door de Werkgroep Rauwvoeding Fret en donateurs.

Hoewel het onderzoek nog niet volledig is afgerond, is het zeer belangrijk om nu al uitleg te geven over wat we tot op heden hierover weten. Het is een complexe ziekte; om misverstanden en misinformatie te voorkomen is er voor gekozen om nu éénmalig een bijeenkomst te organiseren waarop lezingen gegeven zullen worden gegeven door Dr. B.L. Haagmans van het Erasmus MC en dierenarts H. Roest van De Frettenkliniek. Nadien zal er gelegenheid zijn tot het stellen van vragen.

Wij willen u op het hart drukken dat deze lezingen sterk aan te raden zijn voor elke fretten liefhebber/eigenaar/fokker/opvang maar ook voor behandelende dierenartsen of verzorgers van proefdieren.

Wij hopen u allen te zien, reserveer tijdig een plaats.

Datum: Zondagmiddag 6 oktober

Plaats: Zalencentrum De Betuwepoort: Kornelis van Wijnenstraat 1, 4152 EG Rhenoy

Kosten: € 7,50 per persoon (incl. 1 consumptie), u kunt gratis parkeren 
(na 1 oktober alleen kaarten aan de zaal verkrijgbaar voor € 10,00 p.p.)

Programma:

13.00 - 13.15: Welkom.

13.15 - 14.15: Overzicht van de problematiek, symptomen, klinisch- en nader onderzoek (Drs. H. Roest).

14.15 - 14.45: Pauze.

14.45 - 15.45: Huidige stand van zaken en mogelijkheden voor diagnostiek (Dr. B.L. Haagmans).

15.45 - 16.30: Behandeling, preventie en de toekomst (Drs. H. Roest).

16.30 - 17.00: Vragen.

Aanmelden lezing

Voor meerdere aanmeldingen vult u het formulier meerdere keren in.

Zodra wij uw betaling hebben ontvangen en verwerkt, krijgt u van ons een bevestiging per e-mail. Dit is tevens uw toegangsbewijs.